Att leva med en rädsla för döden

Att leva med en rädsla för döden är en föreläsning om hälsoångest. Den riktar sig till dig som själv lever med hälsoångest men även till dig som lever med någon som har hälsoångest.

För dig som har som yrke att vägleda personer med hälsoångest kan denna föreläsning hjälpa till att förstå hur tankarna går när sinnet är som mörkast.

Att leva med en rädsla för döden är berättelsen om hur det är att ha hälsoångest. Det är inte en handbok om hur man blir frisk. Eller en handbok om hur du hjälper någon som är sjuk. Det är inte en handbok på hur du gör för att inte hamna där igen. För jag har inte handboken på något av det.

Det är berättelsen om hur det är att leva med en rädsla för döden ständigt närvarande. Hur jag lärt mig leva med den och hur jag gör för att minimera riskerna att falla tillbaka.

Föreläsningen är cirka en och en halv timme och kan modifieras efter önskemål efter sammanhang och publik.

Är du intresserad? Tveka inte att kontakta mig för mer info och förutsättningar.


De som anlitat mig och de som varit på min föreläsning tidigare har exempelvis sagt såhär:

”Cornelia Tonéri har en mission. Hon brinner för att sprida kunskap om vad hälsoångest är och hur den påverkar de som drabbas. Under föreläsningen berättade hon okonstlat men djupt berörande om sina år med denna åkomma. Efteråt var det många av åhörarna som ville byta några ord extra med henne. ”
/Hälsodisken Partille kommun

”Cornelias föreläsning om hälsoångest på Kulturum i Partille träffade rakt i hjärtat – både för mig själv som levt med hälsoångest i större delen av mitt liv, men även för min bästa vän som hela tiden stått vid sidan om och sett mig kämpa med min hälsoångest. Skratt blandades med tårar och även total tystnad när vi lyssnade på Cornelias berättelse – en berättelse som gav mig hopp och styrka, och vetskapen om att det inte bara är jag därute som kämpar med hälsoångest. 11/10 stjärnor får hon av mig! ”


Jag har även varit med i flera medier och poddar och berättat min historia. Klickar dig gärna in här för att höra min medverkan i Beroendepodden från november 2019.