Livscoach Cornelia Tonéri

Om mig – Cornelia Tonéri

Mitt namn är Cornelia och jag är livscoach och föreläsare.

Många skulle säkert kalla mig för maskrosbarn. Själv ser jag min historia som min stora styrka. Utan min historia hade jag aldrig varit där jag är eller den jag är idag.

Men 2008 förändrades mitt liv när jag inom loppet av bara några sekunder gick från fullt frisk till sjuk. Sjuk i hälsoångest. En sjukdom som innebär att man är rädd för sjukdom och i de jobbigaste stunderna lever med en övertygelse om att man är dödligt sjuk. En sjukdom som tog över allt som dittills varit min övertygelse – att livet blir vad du gör det till.

Det tog sex år innan jag vågade berätta. Jag har nu lärt mig leva med sjukdomen. Jag vet att jag är sjuk men inte dödligt sjuk och att jag aldrig kommer att bli helt frisk från hälsoångesten.

När jag vågade berätta att jag var sjuk i hälsoångest var gensvaret enormt. Både från vilt främmande människor och personer i min närhet som alla hade varit påverkade av samma sak som jag. Jag har förstått att jag inte är ensam.

Nu vill jag berätta för att du som har hälsoångest ska förstå att du inte är ensam. För att du som lever med någon som har hälsoångest ska förstå. För att acceptera min egen sjukdom för att du som läser detta och hela samhället ska acceptera att det är en sjukdom att vara rädd för sjukdom.

Som livscoach vill jag guida dig som har en dröm att skapa förändring. Att designa ditt liv så som du vill ha det och därmed bli den bästa versionen av dig varje dag.

Vill du anlita mig som föreläsare eller veta mer om min historia? Oavsett om du är anhörig, själv lider av hälsoångest eller vill veta mer om hur det är att leva med hälsoångest. Kontakta mig. Klicka dig vidare hit.

Vill du anlita mig som coach? Oavsett var du befinner dig i livet. Om du vill förändra något. Litet som stort. Läs mer och kontakta mig här.