Hälsoångest Cornelia Tonéri

Om mig – Cornelia Tonéri

Mitt namn är Cornelia och jag är föreläsare och journalist.

2008 förändrades mitt liv när jag inom loppet av bara några sekunder gick från fullt frisk till sjuk. Sjuk i hälsoångest. En sjukdom som innebär att man är rädd för sjukdom och i de jobbigaste stunderna lever med en övertygelse om att man är dödligt sjuk.

Det tog sex år innan jag vågade berätta. Jag har nu lärt mig leva med sjukdomen. Jag vet att jag är sjuk men inte dödligt sjuk och att jag aldrig kommer att bli helt frisk från hälsoångesten.

I mitt vanliga liv jobbar jag på mitt människojobb som jag brukar kalla det. Med kommunikation inom en av Sveriges största regioner. Livet går sin gilla gång med barn varannan vecka, sambo och ett starkt intresse och en passion för att resa både inom Sverige och utomlands. Och på det temat driver jag också en annan sajt där mitt mål är att peppa och inspirera att leva livet lite mera rosa. Med lite mera glädje. Och den sidan heter också mycket riktigt Lite mera rosa – www.litemerarosa.com

När jag vågade berätta att jag var sjuk i hälsoångesten var gensvaret enormt. Både från vilt främmande människor och personer i min närhet som alla hade varit påverkade av samma sak som jag. Jag har förstått att jag inte är ensam.

Nu vill jag berätta för att du som har hälsoångest ska förstå att du inte är ensam. För att du som lever med någon som har hälsoångest ska förstå. För att acceptera min egen sjukdom för att du som läser detta och hela samhället ska acceptera att det är en sjukdom att vara rädd för sjukdom.

Vill du anlita mig som föreläsare eller veta mer om min historia? Oavsett om du är anhörig, själv lider av hälsoångest eller vill veta mer om hur det är att leva med hälsoångest. Kontakta mig. Klicka dig vidare hit.